Mijlpaal: Hays bereikt 1 miljoen volgers op LinkedIn

Hays, wereldwijde expert in het rekruteren van gekwalificeerd en professioneel talent, kondigde recent aan dat het bedrijf de kaap van één miljoen volgers heeft bereikt op LinkedIn. Hays is het eerste bedrijf in de rekruteringssector en het 17e bedrijf over alle sectoren heen, die deze belangrijke mijlpaal behaalt.

In amper drie jaar tijd heeft het gespecialiseerde rekruteringsbedrijf de kaap van één miljoen volgers bereikt, in 2012 telde het bedrijf nog maar 124 000 volgers. Hays is nu het 17e meest gevolgde bedrijf op LinkedIn en heeft een potentieel bereik van 65 miljoen mensen wereldwijd via de connectie met haar volgers.

Voor Hays België begon het LinkedIn verhaal in 2013. Sindsdien wordt haar netwerk consistent beheerd en uitgebouwd. Momenteel volgen 10 000 Belgen de bedrijfspagina.  “Ons doel is om onze volgers zowel mooie carrièreopportuniteiten aan te bieden als interessante informatie en adviezen over de arbeidsmarkt”, zegt Robby Vanuxem, Operational Director van Hays België. “Elke dag opnieuw, nemen onze consultants contact op met hun netwerk van kandidaten en klanten om de perfecte match te maken en hun horizonten te verruimen”.

Hij voegt daaraan toe: “Tien jaar geleden leken vacaturewebsites de grootste bedreiging voor onze sector, omdat ze voor bedrijven de goedkoopste manier waren om kandidaten aan te trekken. Vandaag de dag lijkt social media de meest effectieve tool. Er werd lang op voorhand gevreesd dat deze de service van een rekruteringsbureau zouden overnemen. LinkedIn is voor ons geen rekruteringstool, maar een aanvullend marketing– en netwerktool die een uitbreiding vormt op onze dagelijkse activiteiten en netwerken, om zowel live als online relevante informatie te delen en cross channel de juiste kandidaten te bereiken. We werken dus steeds pro-actief, om op het juiste moment de beste kandidaat te vinden voor een job en te praten met de mensen waar onze klanten mee willen praten. Op die manier blijven wervingsbureaus altijd een meerwaarde bieden, want ons gezamenlijk netwerk is nog gerichter en veel groter dan dat van een lokaal bedrijf.”

Dan Dackombe, Search & Staffing Director van LinkedIn Talent Solutions in EMEA, voegt eraan toe: “We zijn zeer blij om Hays te kunnen feliciteren als eerste rekruteringsbedrijf dat de kaap van de één miljoen volgers heeft bereikt. Samen met de brede sector van werving & selectie, speelt Hays een cruciale rol om ons te helpen om talent en opportuniteiten met elkaar te verbinden. Wij helpen namelijk onze 364 miljoen leden wereldwijd om een job te vinden en om gevonden te worden voor een job.”

 

###
 

Over Hays

Hays plc (de “Group”) is de toonaangevende professionele rekruteringsgroep, actief op globaal niveau. De Group is expert in het rekruteren van gekwalificeerd, professioneel en talentvol personeel wereldwijd en is marktleider in UK en Asia Pacific en behoort tot de marktleiders in Continentaal Europa en Latijns-Amerika. De Group is actief in de private en publieke sector en focust zich op permanente jobs, contracting projecten en tijdelijke opdrachten. Op 30 juni 2015, telde HAYS wereldwijd 9023 werknemers in 240 kantoren en 33 landen en verspreid over 20 specialisaties.

Contacteer ons
Davy Ghysels Marketing Manager, Hays Belgium
Elisah Van Den Heuvel PR Consulatant, NewsEngine
Davy Ghysels Marketing Manager, Hays Belgium
Elisah Van Den Heuvel PR Consulatant, NewsEngine
Over Hays Belgium

Hays plc (de "Group") is wereldwijd expert in het rekruteren van gekwalificeerd, professioneel en getalenteerd personeel en viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. De Hays Group is marktleider in UK en Asia Pacific en heeft een sterke marktpositie in Continentaal Europa en Latijns-Amerika. Hays rekruteert in de publieke en private sector professionals op tijdelijke of permanente basis, of via contracting. Op 31 december 2019 telde de Hays Group 11,600 werknemers die werkten vanuit 266 kantoren in 33 landen binnen 20 specialismen. Op 30 juni 2019:

- rapporteerde de Groep een nettovergoeding van £ 1.129,7 miljard en een bedrijfswinst (bijzondere posten) van £ 248,8 miljoen;

- de Groep plaatste ongeveer 81.000 kandidaten in vaste banen en ongeveer 254.000 mensen in tijdelijke banen;

- 18% van de nettoprovisie van de Groep werd gegenereerd in Australië en Nieuw-Zeeland, 27% in Duitsland, 23% in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en 32% in de rest van de wereld (RoW);

- de activiteiten op het gebied van tijdelijke plaatsing vertegenwoordigden 57% van de nettolonen en de activiteiten op het gebied van permanente plaatsing vertegenwoordigden 43% van de nettolonen;

- Hays is actief in de volgende landen: Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, China, Colombia, Chili, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, India, Ierland, Italië, Japan, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Media galerij