Hays Talent Solutions en NextConomy slaan handen in elkaar

Rekruteringsbureau Hays Belgium en onafhankelijk kennisplatform voor freelancers NextConomy gaan een samenwerking aan. Door hun krachten te bundelen, willen ze de werelden van opdrachtgevers en freelancers nog beter samenbrengen.

Met Hays Talent Solutions (HTS) levert Hays Belgium innovatieve outsourced recruitment-oplossingen, waaronder die van managed service provider (MSP) en payrolling (brokering), door een combinatie van marktinzicht en technische uitmuntendheid. Het bedrijf vond een logische partner in het kennisplatform NextConomy, dat opgericht is in juni 2017 om de werelden van opdrachtgevers en freelancers met elkaar te verbinden.

“Met deze samenwerking volgen we het voorbeeld van onze collega’s bij Hays Talent Solutions Nederland dat partner is van het Nederlandse zusje ZipConomy”, reageert Tim Van Opstal, Business Manager bij HTS. “NextConomy is een sterk groeiend platform voor freelancers en wordt stilaan een referentie in de contingency markt. Hun manier van werken leunt erg sterk aan bij onze gespecialiseerde benadering van de markt én onze nieuwsgierigheid naar het reilen en zeilen binnen die markt.”

Absolute meerwaarde

Eenzelfde enthousiasme speelt ook aan de kant van NextConomy. “Hays is een speler met internationale ervaring en die opgedane kennis is een absolute meerwaarde voor ons doelpubliek en voor de groei in maturiteit van de markt in België”, zegt Marleen Deleu, Director bij NextConomy. “We zijn daarom erg verheugd dat we ook in België het vertrouwen krijgen van Hays om bij te dragen aan de uitrol van zijn MSP-dienstverlening.”

“Zowel Hays als NextConomy kijken er erg naar uit om nauw samen te werken, zodat we freelancing in België meer onder de aandacht kunnen brengen”, aldus nog Tim Van Opstal. “Dat zullen we doen in de vorm van klassieke artikels, maar we zullen ook gebruikmaken van interactieve tools om mensen nog beter te kunnen bereiken en te informeren.”

 

- EINDE -

Over NextConomy

Sinds juni 2017 is NextConomy een onafhankelijk kennisplatform en community in België, voor iedereen die betrokken is bij de veranderende wereld van (freelance) werk en (flexibel) organiseren. Onze ambitie is om NextConomy verder uit te bouwen tot hét kennisplatform waar je discussies, meningen en informatie vindt over alles wat leeft bij freelancers en opdrachtgevers. Een online plek waar kennis, inzicht en opinies bij elkaar komen.

Zo wil NextConomy de werelden van opdrachtgevers en freelancers meer met elkaar verbinden en het debat aanzwengelen tussen alle betrokken partijen. NextConomy brengt neutraal en objectief nieuws en duiding, aangevuld met opinies van belangrijke spelers uit het veld. Een onafhankelijke redactie verzorgt actuele nieuwsberichten. Daarnaast geeft NextConomy de ruimte aan iedereen met een (eigen)zinnige mening over wat er goed en niet goed gaat in de wereld van ‘new way of work’.

NextConomy is een initiatief van Marleen Deleu en Hugo-Jan Ruts en is het voorbije jaar hard gegroeid: in de opstartfase hebben we steun en input gekregen van onze vier founding partners om dan nu een jaar later al met dertien partners te zijn. Partners zijn organisaties die onze missie onderschrijven en hun kennis en inzichten via het platform wensen te delen. Samen met onze partners hebben we ook informatie gebracht naar ons doelpubliek in de vorm van webinars. Naast dit online gebeuren, is NextConomy ook gestart met offline activiteiten.

NextConomy werd ook door Federgon gevraagd als mediapartner voor de eerste verkiezing van 'de interim manager van het jaar' op 14 november 2018.

Contacteer ons
Over Hays Belgium

Hays plc (de "Group") is wereldwijd expert in het rekruteren van gekwalificeerd, professioneel en getalenteerd personeel en viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. De Hays Group is marktleider in UK en Asia Pacific en heeft een sterke marktpositie in Continentaal Europa en Latijns-Amerika. Hays rekruteert in de publieke en private sector professionals op tijdelijke of permanente basis, of via contracting. Op 31 december 2019 telde de Hays Group 11,600 werknemers die werkten vanuit 266 kantoren in 33 landen binnen 20 specialismen. Op 30 juni 2019:

- rapporteerde de Groep een nettovergoeding van £ 1.129,7 miljard en een bedrijfswinst (bijzondere posten) van £ 248,8 miljoen;

- de Groep plaatste ongeveer 81.000 kandidaten in vaste banen en ongeveer 254.000 mensen in tijdelijke banen;

- 18% van de nettoprovisie van de Groep werd gegenereerd in Australië en Nieuw-Zeeland, 27% in Duitsland, 23% in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en 32% in de rest van de wereld (RoW);

- de activiteiten op het gebied van tijdelijke plaatsing vertegenwoordigden 57% van de nettolonen en de activiteiten op het gebied van permanente plaatsing vertegenwoordigden 43% van de nettolonen;

- Hays is actief in de volgende landen: Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, China, Colombia, Chili, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, India, Ierland, Italië, Japan, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Media galerij