Hays stapt zich fit én strijdt tegen borstkanker tijdens De Roze Mars

Hays stapt zich fit én strijdt tegen borstkanker tijdens De Roze Mars

Tips om te wandelen tijdens het werk

Rekruteringsexpert Hays neemt deel aan De Roze Mars, initiatief van Pink Ribbon vzw. Het bedrijf stapt gedurende de ganse maand mei elke dag 30 minuten extra. Met de deelname wil Hays strijden tegen borstkanker, en werknemers aanzetten om meer te bewegen. Tot slot deelt Hays tips om meer te bewegen voor, tijdens en na de werkuren.

Rekruteringsexpert Hays neemt deel aan de Roze Mars, een initiatief van Pink Ribbon vzw. Gedurende de ganse maand mei zal Hays werknemers uitnodigen om zoveel mogelijk te bewegen voor, tijdens en na de werkuren. Het doel is 30 min per dag extra te stappen. Samen met alle andere deelnemers gaat de rekruteringsexpert de uitdaging aan om minstens 5 maal rond de wereld te stappen in mei.

De deelname aan De Roze Mars kadert in Hays’ interne gezondheidsbeleid dat bestaat uit tal van acties die de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers bevorderen.  

Het wellbeing van medewerkers, zowel mentaal als fysiek, staat centraal bij Hays. Fitte werknemers zijn gelukkiger en halen betere resultaten.  Met onze deelname aan De Roze Mars strijden we samen tegen borstkanker, én verbeteren we onze gezondheid. Dat is een win-win,” aldus Robby Vanuxem, Managing Director bij Hays.

Elke dag een halfuur extra stappen. Hoe begin je eraan als drukbezette professional? Met deze handige tips zet je vanzelf extra stappen per dag.

  • Neem altijd de trap, nooit de lift.
  • Ga een collega in hetzelfde kantoor persoonlijk opzoeken in plaats van hem of haar een e-mail te sturen.
  • Wandel tijdens een telefoontje of conference call.
  • Druk documenten af op de printer die het verst van je bureau staat.
  • Probeer eens een wandelende of staande vergadering.
  • Maak een stevige wandeling tijdens je lunchpauze.
  • Stel op je computer of Fitbit een herinnering in om elk uur even op te staan en rond te lopen.

Over de campagne De Roze Mars

De Roze Mars is een initiatief van Pink Ribbon vzw, de nationale organisatie die strijdt tegen borstkanker, en P&V Verzekeringen.  De campagne wil Belgen aanzetten om elke dag minstens 30 minuten extra te stappen.  De vzw doopte de maand mei om tot ‘stap-maand’ en nodigde iedereen, die weer fit wilt worden, uit om mee te stappen. 1 op 3 kankers kan immers vermeden worden door een gezonde levensstijl. Bewegen is daar een belangrijk onderdeel van en wandelen is een eenvoudige manier om dat vaker te doen.

Over Hays Belgium

Hays plc (de "Group") is wereldwijd expert in het rekruteren van gekwalificeerd, professioneel en getalenteerd personeel en viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. De Hays Group is marktleider in UK en Asia Pacific en heeft een sterke marktpositie in Continentaal Europa en Latijns-Amerika. Hays rekruteert in de publieke en private sector professionals op tijdelijke of permanente basis, of via contracting. Op 31 december 2019 telde de Hays Group 11,600 werknemers die werkten vanuit 266 kantoren in 33 landen binnen 20 specialismen. Op 30 juni 2019:

- rapporteerde de Groep een nettovergoeding van £ 1.129,7 miljard en een bedrijfswinst (bijzondere posten) van £ 248,8 miljoen;

- de Groep plaatste ongeveer 81.000 kandidaten in vaste banen en ongeveer 254.000 mensen in tijdelijke banen;

- 18% van de nettoprovisie van de Groep werd gegenereerd in Australië en Nieuw-Zeeland, 27% in Duitsland, 23% in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en 32% in de rest van de wereld (RoW);

- de activiteiten op het gebied van tijdelijke plaatsing vertegenwoordigden 57% van de nettolonen en de activiteiten op het gebied van permanente plaatsing vertegenwoordigden 43% van de nettolonen;

- Hays is actief in de volgende landen: Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, China, Colombia, Chili, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, India, Ierland, Italië, Japan, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Media galerij