Hays geselecteerd voor Trends Gazellen award

Hays geeft werknemers zonder meer vijf extra verlofdagen en een smartphone

Hays, een belangrijke speler op vlak van rekrutering en selectie van professionals van vaste contracten, tijdelijke contracten en freelance-projecten, is geselecteerd voor de Trends Gazellen award in de categorie Middelgrote Gazellen. Het rekruteringsbedrijf wordt genomineerd omwille van zijn gestage groei. Met een gemiddeld groeiritme van 20% per jaar, zelfs tijdens economische malaise, is Hays volgens Trends één van de snelst groeiende middelgrote bedrijven in België.

In 2010 bedroeg de omzet van Hays 24,4 miljoen euro. Voor 2016 ambieert de rekruteringspecialist een omzet van 57 miljoen euro. “De jobmarkt trekt aan, het werkloosheidscijfer daalt weer. We noteren jaar na jaar een organische groei, zelfs tijdens economische malaise, en willen die verderzetten”, aldus Philippe Dullaert, Finance Director bij Hays. Het geheim van de voortdurende groei zit volgens Hays in de manier van werken: het bedrijf zet in op nichemarkten en werkt met vakkundige consultants die gespecialiseerd in zijn eigen vakgebied (lifescience, IT, sales, HR, engineering,…). Ook de flexibiliteit van de contractvorm, namelijk de combinatie van vast, tijdelijk en freelance, is een belangrijke troef van het bedrijf die vertrouwen geeft aan klanten. “Onze consultants bieden zowel de permanente als tijdelijke jobs aan in hun specifieke branche, wat bij onze concurrenten vaak anders is. We hebben bovendien een zeer laag herplaatsingspercentage door skill testings en referentiechecks te doen en na plaatsing ook de nodige nazorg te leveren. Zo houden we onze klanten tevreden. Volgens sectorfederatie Federgon scoren we met een klanttevredenheidscijfer van 87% erg hoog”, vertelt Philippe Dullaert.

Tijdens de laatste drie jaar groeide het personeelsbestand van Hays Belgium telkens met 25%. Vandaag telt de onderneming 160 medewerkers, waarvan meer dan 140 consultants die dagelijks in contact zijn met hun netwerk. De onderneming hecht veel belang aan retentiemanagement.  “Onze mensen werken graag bij ons. Onze consultants krijgen de meest geavanceerde tools ter beschikking en krijgen voortdurend internationale opleidingen. Ze krijgen een zeer aantrekkelijk verloningspakket waaronder vijf extra vakantiedagen, een smartphone en een wagen”, weet Philippe Dullaert.

Momenteel is Hays op zoek naar 30 nieuwe consultants.

Hays focust op tijdelijke en permanente vacatures en ook op contracting/freelance projecten, zowel in de privé als in de publieke sector. De bedrijven die bij Hays aankloppen variëren van kleine, middelgrote tot grote bedrijven. De organisatie zoekt maandelijks kandidaten voor 600 openstaande vacatures.

 

Over Hays Belgium

Hays plc (de "Group") is wereldwijd expert in het rekruteren van gekwalificeerd, professioneel en getalenteerd personeel en viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. De Hays Group is marktleider in UK en Asia Pacific en heeft een sterke marktpositie in Continentaal Europa en Latijns-Amerika. Hays rekruteert in de publieke en private sector professionals op tijdelijke of permanente basis, of via contracting. Op 31 december 2019 telde de Hays Group 11,600 werknemers die werkten vanuit 266 kantoren in 33 landen binnen 20 specialismen. Op 30 juni 2019:

- rapporteerde de Groep een nettovergoeding van £ 1.129,7 miljard en een bedrijfswinst (bijzondere posten) van £ 248,8 miljoen;

- de Groep plaatste ongeveer 81.000 kandidaten in vaste banen en ongeveer 254.000 mensen in tijdelijke banen;

- 18% van de nettoprovisie van de Groep werd gegenereerd in Australië en Nieuw-Zeeland, 27% in Duitsland, 23% in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en 32% in de rest van de wereld (RoW);

- de activiteiten op het gebied van tijdelijke plaatsing vertegenwoordigden 57% van de nettolonen en de activiteiten op het gebied van permanente plaatsing vertegenwoordigden 43% van de nettolonen;

- Hays is actief in de volgende landen: Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, China, Colombia, Chili, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, India, Ierland, Italië, Japan, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Media galerij