Hays Belgium opent nieuw kantoor in Brussel

Het rekruteringsbureau Hays opent een nieuw kantoor in de Brusselse Blue Tower als vervanging én uitbreiding van het bestaande kantoor in de hoofdstad. De opening kadert in de ambitieuze groeiplannen van het bedrijf.

Rekruteringsbureau Hays kende internationaal, maar ook in België, afgelopen financieel jaar goede resultaten. In het laatste kwartaal van het vorige boekjaar tekende Hays België maar liefst 24% groei op en kende daarmee opnieuw een recordkwartaal. Tegen 2022 wil het bedrijf sterk groeien, met onder meer een verdubbeling in personeel én met vijf nieuwe kantoren. Hays Belgium opende daarom al een nieuw kantoor in de Vlaamse stad Herentals en een kantoor in Louvain-La-Neuve.

Kloppend hart

Nu is het de beurt aan onze hoofdstad. Het nieuwe kantoor in Brussel, in de prachtige Blue Tower op de Louizalaan, komt er door de groeiopportuniteiten die de regio biedt. “Brussel is het hart van Europa én de economische long van België”, zegt Nathalie Alhadeff, National Director Hays Experts & Executive. “Met slechts 10% van de nationale bevolking, produceert het Brussels Hoofdstedelijk gewest bijna 20% van het bnp. Elke dag werken er zo’n 400.000 Vlamingen en Walen in deze regio.” Maar de hoofdstad heeft nog een andere belangrijke troef, volgens Alhadeff: “De regio van Brussel kenmerkt zich ook door het hoge aantal talen”, vertelt ze. “Dat trekt zowel internationale als lokale bedrijven aan, ook omdat de kandidaten van overal komen. En los van de culturele diversiteit die de stad kenmerkt, zijn innovatie en ondernemingszin typisch voor Brussel. Je vindt er namelijk het hoogste aantal start-ups en nieuwe bedrijven in heel België.”

Hays Belgium is al sinds 2002 aanwezig op de Louizalaan, vanwaar het bedrijven en kandidaten uit de 19 gemeenten helpt met de juiste match te vinden. “We hebben sindsdien onze banden met hen kunnen versterken”, aldus nog de National Director. “Met ons nieuwe kantoor, op de achtste verdieping, zijn we klaar voor nieuwe hoogtes.”

Grenzen aan digitalisering

Behalve de groeiopportuniteiten, speelt er nog iets anders mee in de beslissing om het kantoor uit te breiden én centraal in Brussel aanwezig te blijven. “De digitalisering zet zich overal sterk door, ook bij ons”, aldus Robby Vanuxem, Managing Director van Hays Belgium. “Toch blijven wij absoluut voorstander van persoonlijk contact met onze klanten en kandidaten. Daarom, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de banksector waar de kantoren steeds kleiner worden en waar de dienstverlening nauwelijks nog een menselijk gezicht krijgt, kiezen wij net voor een uitbreiding van de kantoren. Zeker in een sector als de onze is het belangrijk dat we kunnen netwerken en anderen écht kunnen leren kennen. We zitten te midden van veel van onze klanten en we hebben ervoor gezorgd dat we voldoende ruimte hebben om onder andere voor hen evenementen te kunnen organiseren.”

Brussel heeft wel één minder positieve eigenschap: het verkeer. “Net zoals in de regio rond Antwerpen, is de verkeersknoop rond Brussel niet te onderschatten”, erkent Vanuxem. “Daarom voerden we in ons bedrijf flexibele uren in, zodat mensen zich kunnen afstemmen op het verkeer en zich veel pendelstress kunnen besparen. Wij kunnen de mobiliteitsproblemen jammer genoeg niet oplossen, maar we doen er alles aan om het effect op onze mensen te verminderen.”  

Look & feel

Bij het nieuwe kantoor, dat op 11 maart de deuren opent, is rekening gehouden met een gezellige look & feel en veel aardse, groene elementen. Er werd ook de nodige aandacht besteed aan de ‘break rooms’, waar mensen zich individueel of in groepje kunnen terugtrekken om in alle rust te overleggen. “In een Great Place To Work (Hays Belgium kreeg in 2018 het label) is het erg belangrijk dat onze werkplekken ook leuk en warm aanvoelen,” aldus Vanuxem, “met de nodige ruimtes en kansen om met elkaar in gesprek of discussie te gaan. We vinden het enorm belangrijk dat bijvoorbeeld juniors en seniors met elkaar in dialoog kunnen gaan om kennis en ervaringen te delen.”

Contacteer ons
Magali Dierckx PR Consultant, youEngine
Magali Dierckx PR Consultant, youEngine
Over Hays Belgium

Hays plc (de "Group") is wereldwijd expert in het rekruteren van gekwalificeerd, professioneel en getalenteerd personeel en viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. De Hays Group is marktleider in UK en Asia Pacific en heeft een sterke marktpositie in Continentaal Europa en Latijns-Amerika. Hays rekruteert in de publieke en private sector professionals op tijdelijke of permanente basis, of via contracting. Op 31 december 2019 telde de Hays Group 11,600 werknemers die werkten vanuit 266 kantoren in 33 landen binnen 20 specialismen. Op 30 juni 2019:

- rapporteerde de Groep een nettovergoeding van £ 1.129,7 miljard en een bedrijfswinst (bijzondere posten) van £ 248,8 miljoen;

- de Groep plaatste ongeveer 81.000 kandidaten in vaste banen en ongeveer 254.000 mensen in tijdelijke banen;

- 18% van de nettoprovisie van de Groep werd gegenereerd in Australië en Nieuw-Zeeland, 27% in Duitsland, 23% in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en 32% in de rest van de wereld (RoW);

- de activiteiten op het gebied van tijdelijke plaatsing vertegenwoordigden 57% van de nettolonen en de activiteiten op het gebied van permanente plaatsing vertegenwoordigden 43% van de nettolonen;

- Hays is actief in de volgende landen: Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, China, Colombia, Chili, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, India, Ierland, Italië, Japan, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Media galerij