Hays België opent kantoor in Herentals na sterke resultaten

Rekruteringsbureau begint aan reeks van vijf nieuwe locaties

Het rekruteringsbureau Hays opent een nieuw kantoor in het Kempense Herentals nadat het opnieuw sterke resultaten afleverde het afgelopen financiële jaar. Het is het achtste kantoor dat Hays België opent. De opening kadert in de ambitieuze groeiplannen van het bedrijf.

Rekruteringsbureau Hays kende internationaal, maar ook in België, opnieuw een sterk jaar. In het laatste kwartaal van het boekjaar tekende Hays België maar liefst 24% groei op en kende daarmee opnieuw een recordkwartaal. Maar de ambitie stopt niet daar: tegen 2020 wil het bedrijf sterk groeien, met onder meer een verdubbeling in personeel én met vijf nieuwe kantoren.

Mobiliteit

Het eerste kantoor dat de deuren zal openen, is gevestigd in Herentals. Eén van de redenen voor die locatie zijn de mobiliteitsproblemen. “Door de mobiliteitsproblemen maken we voor het eerst mee dat wij vraag en aanbod niet enkel nog vanuit Antwerpen-Centrum kunnen verenigen”, verklaart Robby Vanuxem, Managing Director van Hays België. “Alle verkeer van naar en rond Antwerpen en Brussel zit muurvast en dat schrikt kandidaten steeds vaker af. Kleinere KMO’s in de Kempen en Limburg hebben stilaan één groot voordeel tegenover de grote bedrijven met hoofdkantoren in centrumsteden: ze zijn makkelijker bereikbaar.”

Met de keuze voor Herentals zet Hays België voet aan de grond in de Kempen én zet het ook verder de poort open richting Limburg. “Vanuit ons nieuwe kantoor kunnen we ons beter positioneren voor de Limburgse markt en de fundamenten leggen voor een kantoor in Hasselt”, aldus Vanuxem. Bovendien vindt Hays België het nog steeds belangrijk om, zelfs in digitale tijden, persoonlijk contact te onderhouden met kandidaten. “We kunnen veel via onze website en platformen”, beaamt Vanuxem, “maar voor onze tests en gesprekken ontmoeten we kandidaten toch nog altijd graag in levende lijve. Zo onderscheiden wij ons van andere spelers.”

20 consultants

Hays België pakt het overigens meteen groots aan: er is een bezetting voorzien van 20 consultants in het nieuwe kantoor. “Dat team zal deels bestaan uit consultants die vanuit Antwerpen al op de regio werkten, maar die nu dus ook fysiek daar aanwezig zullen zijn”, vertelt Robby Vanuxem. “Het overige deel zullen we aanvullen met nieuwe collega’s.”

De consultants in Herentals zullen zich in eerste instantie ‘dedicated’ focussen op professionals binnen techniek, logistiek en office & sales support. Robby Vanuxem, Managing Director van Hays België: “Bedrijven in die sectoren zijn voortdurend op zoek naar nieuw talent. De laatste drie jaar is het aantal kandidaten dat door Hays werd geplaatst in deze sector gestegen met 125%.” Maar de lijst is niet exhaustief: “De bedoeling is dat we sowieso ook al onze andere specialismen vanuit Herentals kunnen dekken, mede dankzij  de nauwe samenwerking met Antwerpen.”

Elk jaar groei

Hays België creëert al jaren groei. Het is daarmee uniek in de markt. Het bureau onderscheidt zich door zijn gespecialiseerde werk in nichemarkten. Elke consultant geniet een intensieve opleiding binnen Hays zodat hij of zij een expert wordt binnen zijn vakgebied. In totaal telt Hays België zo’n veertien expertisedomeinen. Voor 2020 is het bedrijf nog op zoek naar zo’n 200 consultants met als doel het huidige personeelsbestand te verdubbelen.

Ook de Kempense arbeidsmarkt doet het goed. Het aantal werkende Kempenaren neemt toe, het aantal werkzoekenden neemt af. Bovendien stijgt het aantal gepubliceerde vacatures bij VDAB sterk. In 2017 ontving VDAB voor de 29 Kempense gemeentes een totaal van 16.863 vacatures, wat gelijkstaat aan een toename van ruim 3.300 vacatures ten opzichte van het jaar voordien en bijna 6.000 meer dan 2015*.

_____________________________________________________

*arbeidsmarktrapport 2017 Streekplatform Kempen

Contacteer ons
Magali Dierckx PR Consultant, youEngine
Magali Dierckx PR Consultant, youEngine
Over Hays Belgium

Hays plc (de "Group") is wereldwijd expert in het rekruteren van gekwalificeerd, professioneel en getalenteerd personeel en viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. De Hays Group is marktleider in UK en Asia Pacific en heeft een sterke marktpositie in Continentaal Europa en Latijns-Amerika. Hays rekruteert in de publieke en private sector professionals op tijdelijke of permanente basis, of via contracting. Op 31 december 2019 telde de Hays Group 11,600 werknemers die werkten vanuit 266 kantoren in 33 landen binnen 20 specialismen. Op 30 juni 2019:

- rapporteerde de Groep een nettovergoeding van £ 1.129,7 miljard en een bedrijfswinst (bijzondere posten) van £ 248,8 miljoen;

- de Groep plaatste ongeveer 81.000 kandidaten in vaste banen en ongeveer 254.000 mensen in tijdelijke banen;

- 18% van de nettoprovisie van de Groep werd gegenereerd in Australië en Nieuw-Zeeland, 27% in Duitsland, 23% in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en 32% in de rest van de wereld (RoW);

- de activiteiten op het gebied van tijdelijke plaatsing vertegenwoordigden 57% van de nettolonen en de activiteiten op het gebied van permanente plaatsing vertegenwoordigden 43% van de nettolonen;

- Hays is actief in de volgende landen: Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, China, Colombia, Chili, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, India, Ierland, Italië, Japan, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Media galerij