Hays België is Great Place to Work 2018

Hays is verkozen tot Great Place to Work in België. Het rekruteringsbureau behaalde deze titel in de categorie van organisaties met minder dan 500 werknemers. De awards worden jaarlijks toegekend op initiatief van het Great Place to Work Institute Belgium, in samenwerking met de Vlerick Business School, Jobat en de Personnel Managers Club.

Een Great Place to Work kenmerkt zich door trotse werknemers, goede arbeidsvoorwaarden en een hoge mate van vertrouwen, plezier en respect binnen een organisatie. Vooral het vertrouwen is een bepalende factor. Om dit te beoordelen worden twee objectieve meetinstrumenten gebruikt: de trust index en de culture audit. De trust index is gebaseerd op vertrouwelijke en anonieme feedback van medewerkers en meet de organisatiecultuur. De culture audit onderzoekt alle HR-praktijken van de organisatie.

Het is de eerste keer dat Hays Belgium deelneemt aan dit onafhankelijk onderzoek. Het bedrijf behaalde meteen een Trust Index van 86% op de medewerkersbevraging die de mate van vertrouwen, de ervaring van medewerkers en het engagement binnen de organisatie meet.

Daadkrachtig
Robby Vanuxem, Managing Director, ziet de titel als een mooie beloning, maar zeker niet als eindpunt. “We leven vandaag in een wereld van ‘change’, een mix van generaties op de werkvloer, ‘work-life balance’, … We vinden het noodzakelijk dat onze werknemers zich goed in hun vel voelen bij ons. We beseffen dat employer branding naar werknemers toe des te belangrijker wordt. Want het gaat niet alleen om het aantrekken van talent, maar ook om talent te behouden. De generatie die nu de arbeidsmarkt betreedt hecht veel belang aan een gezonde work-life balance, zonder aan carrièremogelijkheden te moeten inboeten. Ze kiezen in toenemende mate voor werkgevers die qua cultuur, waarden en sfeer passen bij hun eigen karakter en overtuigingen. Ik ben er zeker van dat daadkrachtig werken rond happiness, de bedrijfscommunicatie en het centraal stellen van medewerkers het recept vormen om tot betere bedrijfsresultaten te komen. We streven er dan ook allemaal samen naar om ieder jaar een betere werkplek te worden.”

Plezier
Voor Gudrun De Scheerder, teamleader Central Administration en al 20 jaar bij Hays, maakt de toffe sfeer op de werkvloer het verschil. “We zijn een hele toffe ploeg, een gezonde mix tussen jong en oud, ‘ervaren’ en ‘iets minder ervaren’. We hebben ook veel afwisseling in ons takenpakket en heel veel contact met mensen. Het management heeft bovendien een duidelijke visie voor de toekomst en ook hoe onze afdeling daarin past. We zijn elke dag bezig met een belangrijk aspect in het leven van mensen: een leuke job vinden en zorgen voor een correcte verloning, hulp bij hun vragen en oplossingen bieden voor allerhande ‘issues’ waar zij mee geconfronteerd worden. Ik kom elke dag met plezier werken door het contact met collega’s, directe leidinggevenden en ook vanuit het management voelen we ons erg geapprecieerd om wat we doen.”

Contacteer ons
Over Hays Belgium

Hays plc (de "Group") is wereldwijd expert in het rekruteren van gekwalificeerd, professioneel en getalenteerd personeel en viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. De Hays Group is marktleider in UK en Asia Pacific en heeft een sterke marktpositie in Continentaal Europa en Latijns-Amerika. Hays rekruteert in de publieke en private sector professionals op tijdelijke of permanente basis, of via contracting. Op 31 december 2019 telde de Hays Group 11,600 werknemers die werkten vanuit 266 kantoren in 33 landen binnen 20 specialismen. Op 30 juni 2019:

- rapporteerde de Groep een nettovergoeding van £ 1.129,7 miljard en een bedrijfswinst (bijzondere posten) van £ 248,8 miljoen;

- de Groep plaatste ongeveer 81.000 kandidaten in vaste banen en ongeveer 254.000 mensen in tijdelijke banen;

- 18% van de nettoprovisie van de Groep werd gegenereerd in Australië en Nieuw-Zeeland, 27% in Duitsland, 23% in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en 32% in de rest van de wereld (RoW);

- de activiteiten op het gebied van tijdelijke plaatsing vertegenwoordigden 57% van de nettolonen en de activiteiten op het gebied van permanente plaatsing vertegenwoordigden 43% van de nettolonen;

- Hays is actief in de volgende landen: Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, China, Colombia, Chili, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, India, Ierland, Italië, Japan, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Media galerij