Amper 7% van de Belgische mannen vindt dat mannen en vrouwen niet gelijk worden betaald

Dit blijkt uit internationale studie die Hays uitvoerde naar aanleiding van Internationale Vrouwendag

Brussel - Eurostat maakte vorige week bekend dat vrouwen in ons land nog steeds gemiddeld 9,8 procent minder verdienen dan mannen. Toch doet België het al bij al niet slecht in vergelijking met andere Europese lidstaten. Hays onderzocht de beweegredenen achter deze resultaten. Zo vindt In België amper 7% van de Belgische mannen dat mannen en vrouwen niet gelijk worden betaald of verloond. Dat blijkt uit cijfers van een internationale studie die rekruteringsspecialist Hays uitvoerde naar aanleiding van Internationale Vrouwendag. Globaal gezien vindt 18% van de ondervraagde mannen dat mannen en vrouwen niet gelijk worden betaald.

In België vindt amper 7% van de Belgische mannen dat mannen en vrouwen niet gelijk worden betaald. In vergelijking met andere Europese landen zoals Polen (33%) Nederland (30%) en Frankrijk (24%) is dit cijfer een negatieve uitschieter. Globaal gezien vindt 18% van de ondervraagde mannen dat beide seksen niet gelijk worden betaald.

Vrouwen zijn minder geneigd te geloven dat er gelijke kansen en gelijke lonen bestaan voor mannen en vrouwen op de werkvloer dan hun mannelijke collega’s. 29% van de Belgische vrouwen is er immers van overtuigd dat de lonen voor mannen en vrouwen niet gelijk zijn. Maar in vergelijking met vrouwen wereldwijd zijn Belgische vrouwen opvallend positiever, want wereldwijd vindt bijna één op twee (45%) van de vrouwen dat ze niet op dezelfde manier worden verloond.

Volgens de enquête vindt één op vier Belgische vrouwen dat ze niet dezelfde carrièremogelijkheden heeft als haar mannelijke collega’s, terwijl slechts één op tien Belgische mannen deze mening is toegedaan. Ook hier schatten Belgische vrouwen hun kansen rooskleuriger in, want wereldwijd vindt één op twee vrouwen dat ze niet dezelfde kansen krijgt als mannen.

Wilfrid de Brouwer, managing director van Hays België: “In België staan we verder qua diversiteit en positiever ten opzichte van gendergelijkheid. We wijken in ons land fors af van de globale resultaten van het onderzoek. In onze business zijn vrouwen bijvoorbeeld onmisbaar. Ze kijken sneller door een kandidaat heen (ze hebben meer fingerspitzgefühl) en zijn daardoor veel efficiënter in onze sector .Ik ben ervan overtuigd dat het resoluut kiezen voor vrouwen, ons een sterk competitief voordeel geeft. Het is dan voor mij ook niet moeilijk om vrouwen alle kansen te geven in onze business en ons directiecomité. Het managementteam van Hays bestaat zelfs uit voor de helft uit vrouwen en de helft uit mannen en 80% van de werknemers bij Hays België zijn vrouwen.”

Hays België vrouwvriendelijk

In België bestaan managementteams voor het overgrote deel nog altijd uit mannen. Maar Hays België gaat in tegen deze trend. Het bedrijf behoort tot de kleine minderheid waarbij de managamentfuncties voor de helft worden ingevuld door vrouwen. Bovendien zijn 80% van de werknemers bij Hays België vrouwen.

Els Van Laere, Business Director bij Hays: “Ik vind niet dat vrouwen gepromoot moeten worden op basis van company diversity policies maar eerder op vlak van competenties. Een recente studie zegt dat bedrijven waar veel vrouwen een leidersfunctie hebben beter presteren. Dezelfde studie toont aan dat vrouwen betere peoplemanagers zijn, omdat vrouwen flexibeler en sterker in teamwork zijn.”

 

Hier vindt u meer informatie: http://hays.be/nl/Leading-Women/index.htm?ver=d

 

 

Over Hays

Hays plc (de “Group”) is een toonaangevende professionele rekruteringsgroep, actief op globaal niveau. De Group is expert in het rekruteren van gekwalificeerd, professioneel en talentvol personeel wereldwijd; Hays is marktleider in UK en Asia Pacific en behoort tot de marktleiders in Continentaal Europa en Latijns-Amerika. De Group is actief in de private en publieke sector en focust zich op permanente jobs, contracting projecten en tijdelijke opdrachten. Op 30 juni 2014, telde de Group 8237 werknemers in 237 kantoren en 33 landen en verspreid over 20 specialisaties.

Contacteer ons
Davy Ghysels Marketing Manager, Hays
Elisah Van Den Heuvel PR Consultant, NewsEngine PR
Valérie Fornoville PR Consultant, NewsEngine PR
Davy Ghysels Marketing Manager, Hays
Elisah Van Den Heuvel PR Consultant, NewsEngine PR
Valérie Fornoville PR Consultant, NewsEngine PR
Over Hays Belgium

Hays plc (de "Group") is wereldwijd expert in het rekruteren van gekwalificeerd, professioneel en getalenteerd personeel en viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. De Hays Group is marktleider in UK en Asia Pacific en heeft een sterke marktpositie in Continentaal Europa en Latijns-Amerika. Hays rekruteert in de publieke en private sector professionals op tijdelijke of permanente basis, of via contracting. Op 31 december 2019 telde de Hays Group 11,600 werknemers die werkten vanuit 266 kantoren in 33 landen binnen 20 specialismen. Op 30 juni 2019:

- rapporteerde de Groep een nettovergoeding van £ 1.129,7 miljard en een bedrijfswinst (bijzondere posten) van £ 248,8 miljoen;

- de Groep plaatste ongeveer 81.000 kandidaten in vaste banen en ongeveer 254.000 mensen in tijdelijke banen;

- 18% van de nettoprovisie van de Groep werd gegenereerd in Australië en Nieuw-Zeeland, 27% in Duitsland, 23% in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en 32% in de rest van de wereld (RoW);

- de activiteiten op het gebied van tijdelijke plaatsing vertegenwoordigden 57% van de nettolonen en de activiteiten op het gebied van permanente plaatsing vertegenwoordigden 43% van de nettolonen;

- Hays is actief in de volgende landen: Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, China, Colombia, Chili, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, India, Ierland, Italië, Japan, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Media galerij