40-plusser onmisbaar bij digitale disruptie

40-plusser onmisbaar bij digitale disruptie

Het aannemen van jonge digital natives lijkt op het eerste zicht de beste keuze om te kunnen reageren op de snelle veranderingen; zij zijn immers opgegroeid in het digitale tijdperk en weten zich technologische innovaties snel eigen te maken. Maar leidinggevenden en recruiters moeten ook zeker de oudere generatie niet over het hoofd zien. Zij zijn onmisbaar om snel in te kunnen spelen op disruptieve technologieën.

Het aannemen van jonge digital natives lijkt op het eerste zich de beste keuze om te kunnen reageren op de snelle veranderingen. Zij zijn immers opgegroeid in het digitale tijdperk en weten zich technologische innovaties snel eigen te maken.

Maar leidinggevenden en recruiters moeten ook zeker de oudere generatie niet over het hoofd zien. Deze generatie is onmisbaar om snel in te kunnen spelen op disruptieve technologieën, claimt recruitmentexpert Hays. “Oudere, meer ervaren werknemers zijn vaak beter voorbereid op verandering”, aldus Robby Vanuxem, Managing Director van rekruteringsbureau Hays.

De uitdaging voor veel organisaties is de manier waarop je reageert op disruptie maar ook competitief blijft.

“Mensen denken vaak dat jonge digital natives de vaardigheden bezitten om het beste met technologische veranderingen om te gaan en zich aan te passen aan nieuwe businessmodellen. Maar ook al kunnen zij de veranderingen om zich heen goed begrijpen, hebben oudere professionals juist de ervaring om beslissingen te maken en afspraken na te komen”, vertelt Vanuxem.

Streven naar een divers personeelsbestand

“Een organisatie moet streven naar een divers personeelsbestand, bestaande uit digital natives en ervaren professionals uit verschillende werkvelden. Op deze manier heeft de organisatie een team met kennis uit verschillende vakgebieden die de uitdaging aankan. Daarnaast kunnen oudere professionals ook vertrouwd raken met de digitale wereld en met disruptie omgaan of zelfs creëren.”

Nog meer voordelen van diversiteit

Een divers personeelsbestand heeft nog andere voordelen. Diversiteit is volgens Hays cruciaal voor het bevorderen van innovatie. “Een divers personeelsbestand kan een organisatie een enorm creatief potentieel bieden, omdat onze ervaringen invloed hebben op de manier waarop we een probleem zien en de oplossing die we bedenken. Sterker nog, hoe diverser het team, hoe meer ideeën er gewoonlijk naar voren worden gebracht en hoe groter de kans is dat de best mogelijke oplossing wordt geleverd”, aldus Vanuxem.

Een divers personeelsbestand stuurt ook een sterke boodschap naar toekomstige kandidaten. “Bedrijven met een echte inclusieve werkomgeving worden vaak als een aantrekkelijke werkgever gezien. En dat kan een grote rol spelen bij het aantrekken van talent in een krappe arbeidsmarkt”, voegt Vanuxem eraan toe. En tot slot verbetert diversiteit volgens Hays ook de productiviteit.

Als rekruteringsbureau speelt Hays een belangrijke rol in ervoor zorgen dat mensen uit alle lagen van de bevolking toegang hebben tot de job die bij hem of haar past. Hays kent als geen ander het belang van kandidaten aanwerven op basis van competenties, los van de origine, geslacht en leeftijd.

 

Contacteer ons
Over Hays Belgium

Hays plc (de "Group") is wereldwijd expert in het rekruteren van gekwalificeerd, professioneel en getalenteerd personeel en viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. De Hays Group is marktleider in UK en Asia Pacific en heeft een sterke marktpositie in Continentaal Europa en Latijns-Amerika. Hays rekruteert in de publieke en private sector professionals op tijdelijke of permanente basis, of via contracting. Op 31 december 2019 telde de Hays Group 11,600 werknemers die werkten vanuit 266 kantoren in 33 landen binnen 20 specialismen. Op 30 juni 2019:

- rapporteerde de Groep een nettovergoeding van £ 1.129,7 miljard en een bedrijfswinst (bijzondere posten) van £ 248,8 miljoen;

- de Groep plaatste ongeveer 81.000 kandidaten in vaste banen en ongeveer 254.000 mensen in tijdelijke banen;

- 18% van de nettoprovisie van de Groep werd gegenereerd in Australië en Nieuw-Zeeland, 27% in Duitsland, 23% in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en 32% in de rest van de wereld (RoW);

- de activiteiten op het gebied van tijdelijke plaatsing vertegenwoordigden 57% van de nettolonen en de activiteiten op het gebied van permanente plaatsing vertegenwoordigden 43% van de nettolonen;

- Hays is actief in de volgende landen: Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, China, Colombia, Chili, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, India, Ierland, Italië, Japan, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Media galerij