36-jarige Robby Vanuxem aan het roer van rekruterings- & selectiebureau Hays

Robby Vanuxem (36) is de nieuwe Managing Director van Hays België, de Belgische tak van de internationale groep Hays, gespecialiseerd in rekrutering. Robby Vanuxem zal samen met zijn managementteam de toekomst van het kantoor verder uittekenen en de rol van dominante speler op de markt versterken. Robby heeft als jonge bedrijfsleider een ruime ervaring van vijftien jaar in de rekruteringswereld, waarvan dertien bij Hays.

Hays is een internationale speler op vlak van rekrutering en selectie van professionals op vaste en tijdelijke basis en voor contracting. Het bedrijf is actief in de private en de publieke sector. Het gespecialiseerde rekruteringsbedrijf Hays stelt vandaag 167 mensen te werk in 11 kantoren. Jaarlijks vult Hays België zo meer dan 2200 vacatures in.

Robby Vanuxem heeft vijftien jaar ervaring in de sector, waarvan dertien bij Hays, een indrukwekkende track record. Met een diploma psychologie startte hij in 2000 in de wereld van HR en kwam zo in 2002 als consultant bij Hays terecht. Al snel klom hij op tot Team Leader en Team Manager. In 2008 promoveerde hij tot Business Director, in 2009 tot Regionaal Directeur voor Brussel en Zaventem, Antwerpen en Hays Executive. In 2014 werd hij benoemd tot directeur voor de lancering van de nieuwe divisie Hays Response, gespecialiseerd in uiterst snelle rekrutering van support profielen. Na een interne procedure en de benoeming van Operational Director werd Robby in juni aangesteld om de fakkel over te nemen van Wilfrid de Brouwer, een bekende figuur in de markt, die Hays op de kaart heeft gezet in België.

Uitbreidingsplannen

Robby Vanuxem heeft ambitieuze plannen en wil het netwerk van Belgische kantoren uitbreiden, vooral in Wallonië waar er nog veel groeipotentieel is. “Met een nieuwe organisatiestructuur en een nieuw managementteam zijn we klaar om de rekruteringswereld verder te veroveren. Hays België doet het heel goed. We willen blijven groeien en onze rol als dominante speler in de rekruteringsmarkt versterken. In de eerste plaats richten we onze pijlen op Wallonië waar we nog een ruim groeipotentieel zien.”

Zo behoort Hays België sinds oktober tot de groep van Frankrijk, Luxemburg en Nederland, waardoor cross-border nog meer samenwerking mogelijk is. “Hoewel we een klein land zijn, zijn we een van de best presterende landen binnen Hays. We zijn het vierde land in ranking van EMEA. Het is als land dan ook belangrijk dat we onze eigen identiteit en cultuur blijven bewaren en de noden van de lokale markt blijven opvolgen. Maar deel uitmaken van een internationale groep heeft ook als voordeel dat je over de grenzen heen kan kijken en kan leren van je buurlanden”, vertelt Robby Vanuxem.

Uitdagingen toekomst

De sector heeft weinig geheimen voor Robby. Jobcreatie voor hoogopgeleiden is belangrijk voor de toekomst van ons land weet Vanuxem. “De IT-sector en high-techwereld blijven de komende jaren volop in beweging, onder meer door belangrijke ontwikkelingen als cloudcomputing en het internet-of-things. We zullen in toenemende mate anti-cybercrime en cloudspecialisten, AI (artificial intelligence) experten, data marketeers en andere heel specifieke profielen nodig hebben. De razendsnelle ontwikkeling in die sectoren vraagt ook om een permanente ontwikkeling van deze professionals. Zij moeten in zichzelf blijven investeren door training en opleiding, door te experimenteren en door permanente her- en bijscholing te volgen. Hierin kunnen we als vertrouwde adviseur zeker een rol spelen.”

De omvang van de werkgelegenheid in deze high-tech sectoren zal naar alle waarschijnlijkheid fors blijven toenemen. “Voor ons land zal het een uitdaging zijn om die jobs te kunnen invullen. Want hoogopgeleid talent verlaat te vaak ons land voor beter betaalde jobs in het buitenland en onze scholen leveren te weinig technische profielen af.”

Tools voor groei

We nemen allerhande acties om onze kandidaten zo goed mogelijk te begrijpen, hen te triggeren en hen zo goed mogelijk te adviseren. Op onze eigen platformen en social mediakanalen vinden ze een waaier aan tips, niet alleen voor hun huidige carrière, maar ook op lange termijn. Er bestaat voor iedereen de perfecte job. Het is onze de taak om de perfecte job op het juiste moment te matchen aan de geknipte kandidaat. En dat lukt alleen door zo goed mogelijk in contact te staan met zowel onze klanten als kandidaten.”

Sociale media krijgen uiteraard ook de nodige aandacht binnen Hays. Niet omdat Hays vreest dat netwerksites als LinkedIn de service van een rekruteringsbureau zouden overnemen, maar wel om de juiste kandidaten via een mix aan kanalen te kunnen bereiken. Bijvoorbeeld LinkedIn is voor Hays geen rekruteringstool, maar een aanvullend marketing– en netwerkinstrument om online relevante informatie te delen en de juiste kandidaten te bereiken. “We analyseren het gebruik van social media door kandidaten zodat we er zo goed mogelijk op kunnen inspelen. Deze netwerken bieden ons bovendien de mogelijkheid om actief en passief kandidaten te benaderen. Op die manier blijven wervingsbureaus een blijvende meerwaarde bieden, want ons gezamenlijk netwerk is nog gerichter en veel groter dan dat van een lokaal bedrijf”, vertelt Robby Vanuxem.

”We investeren dagelijks in high level tools en training, samen met onze buurlanden. Zo is onze database gekoppeld aan ons social media-netwerk, evalueren we constant onze rekruteringstools en de bijhorende data, om zo gespecialiseerd en doelgericht mogelijk onze opportuniteiten aan passief en actief werkzoekenden te kunnen tonen. De juiste persoon op het juiste moment aan de juiste job koppelen, dat is onze missie.

Divers managementteam is key

Naast diversiteit in tools, streeft Hays actief naar diversiteit op de werkvloer omdat de bedrijfstop overtuigd is van de concurrentiële meerwaarde voor de ganse onderneming. Zo bestaat het managementteam van Robby Vanuxem voor de helft uit vrouwen en varieert de leeftijd tussen 28 tot 50 jaar. “Ongeacht leeftijd of geslacht, iedereen krijgt dezelfde kansen binnen ons bedrijf. Daar hechten we als rekruteringsbedrijf veel belang aan.”

The sky is the limit

Zo’n jonge Managing Director aan het roer van een internationaal bedrijf. Hoe is Robby erin geslaagd om zo snel naar de top te groeien? “Ik heb jarenlang in de field gestaan en ken dus het reilen en zeilen binnen alle divisies. Ik leg mezelf ook hoge eisen op en wil mezelf steeds overtreffen. Ik heb me bovendien nooit ingehouden om ideeën te spuien naar mijn oversten toe, ideeën die onze business kunnen doen groeien. En dat werpt zijn vruchten af. Ik omring me met mensen die slimmer zijn dan ik: ik luister, observeer hen en laat me informeren. Zo kan je snel je kennis verbreden en verdiepen.”

“Ik ben dus helemaal klaar om met Hays nog hogere toppen te scheren! Mijn motto? The ones who are crazy enough to think they can change the world, are the ones that usually do!”

 

-EINDE-

 

Over Hays

Hays plc (de “Group”) is de toonaangevende rekruteringsgroep, actief op globaal niveau. De Group is expert in het rekruteren van gekwalificeerd, professioneel en getalenteerd personeel wereldwijd en is marktleider in UK en Asia Pacific en behoort tot de marktleiders in Continentaal Europa en Latijns-Amerika. De Group is actief in de private en publieke sector en focust zich op permanente jobs, contracting projecten en tijdelijke opdrachten. Op 30 juni 2015, telde HAYS wereldwijd 9023 werknemers in 240 kantoren en 33 landen en werkend over 20 specialisaties.

Contacteer ons
Elisah Van Den Heuvel PR Consultant, NewsEngine
Elisah Van Den Heuvel PR Consultant, NewsEngine
Over Hays Belgium

Hays plc (de "Group") is wereldwijd expert in het rekruteren van gekwalificeerd, professioneel en getalenteerd personeel en viert dit jaar zijn 50ste verjaardag. De Hays Group is marktleider in UK en Asia Pacific en heeft een sterke marktpositie in Continentaal Europa en Latijns-Amerika. Hays rekruteert in de publieke en private sector professionals op tijdelijke of permanente basis, of via contracting. Op 31 december 2019 telde de Hays Group 11,600 werknemers die werkten vanuit 266 kantoren in 33 landen binnen 20 specialismen. Op 30 juni 2019:

- rapporteerde de Groep een nettovergoeding van £ 1.129,7 miljard en een bedrijfswinst (bijzondere posten) van £ 248,8 miljoen;

- de Groep plaatste ongeveer 81.000 kandidaten in vaste banen en ongeveer 254.000 mensen in tijdelijke banen;

- 18% van de nettoprovisie van de Groep werd gegenereerd in Australië en Nieuw-Zeeland, 27% in Duitsland, 23% in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en 32% in de rest van de wereld (RoW);

- de activiteiten op het gebied van tijdelijke plaatsing vertegenwoordigden 57% van de nettolonen en de activiteiten op het gebied van permanente plaatsing vertegenwoordigden 43% van de nettolonen;

- Hays is actief in de volgende landen: Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, China, Colombia, Chili, Tsjechië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, India, Ierland, Italië, Japan, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Media galerij